Причиною смерті двох мітингувальників стали вогнепальні поранення. Про це заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Віталій Сакал, повідомили Forum'у в прес-службі УЗГ МВС.

За його словами, боєприпаси, якими нанесені ці тілесні ушкодження, на озброєнні міліції не перебувають. «Слідчими серед інших розглядається версія скоєння вбивств з метою спровокувати ескалацію конфлікту і виправдати застосування зброї мітингувальниками», - заявив Сакал.

Він підкреслив, що у МВС підтверджують 2 факти смерті, про які надійшли повідомлення в правоохоронні органи від учасників масової акції на вулиці Грушевського у Києві. У першому випадку загиблим є 20-річний житель Дніпровської області Сергій Нігоян, у другому - 25-річний громадянин Республіки Білорусь Михайло Жизневський. Експерти встановили, що обидва загинули внаслідок вогнепальних поранень.

Як повідомив Сакал, у Нігояна виявлені тілесні ушкодження від 2 проникаючих сліпих дробових поранень грудної клітки з пошкодженням легенів та серця, а також непроникаюче поранення в скроневій області голови. Смерть Жизневського настала від наскрізного вогнепального поранення грудної клітки з пошкодженням аорти в ділянці серця.

За його словами, у першому випадку поранення нанесено картеччю на основі сплаву свинцю, у другому - мисливською кулею.

«Боєприпаси, якими нанесені тілесні ушкодження обом загиблим, на озброєнні підрозділів відомства не знаходяться і міліцією не використовуються. Крім того, співробітники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ, які несуть службу з охорони громадського порядку, перебувають там без табельної вогнепальної зброї», - підкреслив Сакал.

Він підкреслив, що правоохоронці зацікавлені у з'ясуванні всіх обставин скоєння цих злочинів, оскільки вже встановлено, що тіла загиблих переміщали, свідки події відсутні. Крім того, протестувальники заважали роботі слідчо-оперативної групи міліції, намагалися заволодіти відеокамерою, якою велася зйомка і т.д.

Слідчі також направили запити в редакції телеканалів з проханням надати відеозаписи подій, відзняті на вул. Грушевського у той час, коли, ймовірно, настала смерть потерпілих. Це допоможе провести досудове розслідування якомога повніше та об'єктивніше.

Нагадаємо, протистояння між протестувальниками та правоохоронцями на вулиці Грушевського у Києві тривають четвертий день.

Унаслідок сутичок загинули дві людини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

399