Розвиток економічного співробітництва на східному напрямку, зокрема з Росією і Китаєм, принесе українській економіці не тільки величезні вигоди, але і можливість серйозної модернізації промисловості. Таку думку висловив економіст Владислав Старинець.

«Відстрочка підписання асоціації з ЄС та укладення договорів з РФ і КНР сприятливо відбилися на вітчизняній економіці. Росія надала кредит без умов, на яких наполягав МВФ (100% зростання комунальних тарифів, підвищення пенсійного віку, ліквідація пільг, скорочення підтримки виробництва) і гарантувала активізацію промислової кооперації. А це створить нові високооплачувані робочі місця і збільшить надходження до бюджету. Китай також зацікавлений в інвестуванні в Україну і кредитуванні, передусім, сільського господарства», - пояснив Старинець.

Економіст вважає, що Україні сьогодні не варто будь-якою ціною рватися до західної цивілізації, оскільки такий вибір дасть зворотний ефект: руйнування промисловості і деградація економіки.

«Фанатичні «єврореволюціонери» досі не можуть зрозуміти, чому не повстає Південний Схід? Він і не повстане, бо там працює промисловість. І працюватиме, якщо прихильники капітуляції перед ЄС не знищать її», - зауважив Старинець.

Він упевнений, що розвиток співробітництва з Росією і Китаєм, зокрема кооперація в промисловості та високотехнологічних сферах, дасть можливість розвивати і модернізувати українські підприємства. Одним з таких важливих факторів стимулювання зростання економіст назвав отриманий нещодавно Україною дешевий російський газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166