Глава Міжнародної федерації футболу Йозеф Блаттер вважає, що майбутня Олімпіада в Сочі не повинна бути змішана з політикою. Він вважає, що не варто бойкотувати Олімпійські ігри. Свою позицію глава ФІФА роз'яснив у блозі на сайті ФІФА.

«2014 стане справжнім святом для любителів спорту - після зимової Олімпіади в Сочі влітку в Бразилії відбудеться Чемпіонат світу з футболу. У цих двох подій є одне спільне - їх використовують як платформу для політичних баталій. Зокрема, надходять погрози бойкотувати Ігри в Сочі. Але в цьому бойкоті немає сенсу. Навпаки, він може бути сприйнятий як відмова від діалогу, як це було з бойкотами Олімпіади-80 у Москві і Олімпіади-84 в Лос-Анджелесі», - заявив Блаттер.

Зазначимо, що раніше від візиту на Олімпіаду в Сочі відмовилися президент США Барак Обама, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, президент Німеччини Йоахім Гаук, французький лідер Франсуа Олланд, а також глави Канади, Бельгії, Литви, Молдови і Грузії. Бойкот підтримала і канцлер ФРН Ангела Меркель.

Нагадаємо, офіційний представник Пентагону, контр-адмірал Джон Кірбі заявив, що у разі виникнення екстреної ситуації під час зимових Олімпійських ігор у Сочі допомогу Росії можуть надати два військові кораблі США, які вже знаходяться в районі Чорного моря.

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв забезпечити безпеку гостей і учасників Олімпіади в Сочі, яка пройде з 7 по 24 лютого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

932