Передумов для девальвації гривні немає. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, заявив під час круглого столу «Підсумки роботи банківської системи в 2013 році» заступник голови Національного банку України Олексій Ткаченко.

«На сьогоднішній день, особливо з такими ввідними, як зниження ціни на газ, надання кредитної лінії з боку РФ і, відповідно, зниження ставок на міжнародних ринках, а також можливість доступу міністерств, уряду і наших корпорацій до міжнародних ресурсів, реальних передумов для девальвації гривні немає», - сказав він.

Він зазначив, що курс 8,34-8,37 грн/дол. хоч і склався внаслідок грудневих подій, але називати це зростанням не можна.

«Курс 8,34-8,37 грн/дол. склався внаслідок грудневих подій, коли почалися коментарі деяких політиків про нестабільність і девальвації. У цьому плані треба відзначити мудрість населення, яке меншою мірою піддається цим панічним настроям, оскільки внаслідок (таких настроїв. - Ред.) страждають і банки, і ті ж вкладники», - сказав він.

Ткаченко пояснив, що відбувається дострокове зняття депозиту в гривні і втрата на відсотках, купівля долара, а після стабілізації - продаж долара за заниженим курсом і знову збільшення депозиту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

4053