Україна може зіграти ключову роль у подоланні проблеми голоду в світі. Вже багато років поспіль вітчизняний АПК виробляє значно більше сільгосппродукції, ніж споживають всередині країни, тому Україна має великий потенціал як потужний постачальник продовольства на зовнішні ринки. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Сень на подіумній дискусії «Східна Європа як ключовий регіон для подолання викликів щодо забезпечення продовольчої безпеки», що відбулася в рамках виставки-ярмарку «Зелений тиждень 2014» у столиці Німеччини.

«Україна повністю забезпечує себе продовольством. Також здійснюються значні поставки аграрної продукції на зовнішній ринок. Тому роль України у забезпеченні світової продовольчої безпеки дуже велика. До того ж, ми маємо великий потенціал для нарощування виробництва. І оскільки всередині країни споживання продовольства не буде значно зростати, воно може бути спрямоване на експорт», - зазначив Сень.

Зі свого боку доповідачі, які виступили на подіумній дискусії, визнали незаперечну роль України серед країн Східної Європи у забезпеченні глобальної продовольчої безпеки. У своїх виступах вони зазначили, що на нашу країну покладаються дуже великі надії у подоланні голоду в світі, а вітчизняний аграрний сектор є одним з провідних секторів економіки, які мають вже сьогодні найбільший потенціал для зростання.

Сень також підкреслив, що нарощування виробництва значно залежить від інвестицій.

«Наскільки Україна зможе збільшити виробництво, залежить від обсягу інвестицій. І сьогодні інвестори розуміють потенціал нашого аграрного сектора. І обсяг прямих інвестицій в АПК зростає. Це свідчення дії двох взаємозалежних факторів - визнання інвесторами великого потенціалу аграрної галузі і зусиль з формування привабливого інвестиційного клімату. Зараз держава дійсно реагує на потреби бізнесу та інвесторів. А спрощення системи державного регулювання створює ідеальні умови для інвестицій», - зазначив радник міністра.

Також заступник міністра порушив питання про інтеграцію дрібнотоварних виробників в економічний ланцюг. На цьому також неодноразово акцентував міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк. Він зазначав, що це вкрай важливо, оскільки більше половини такої продукції як плодоовочева, м'ясо-молочна, виробляється саме одноосібниками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1127