Уряд у нинішньому році продовжить роботу щодо зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення перешкод його діяльності та дерегуляції. На Міністерство економічного розвитку і торгівлі України в цьому процесі покладена важлива місія - забезпечити дотримання принципів державної регуляторної політики, акцентував увагу глава відомства Ігор Прасолов.

«Якщо ми хочемо прискорити розвиток економіки, то ми повинні продовжити роботу щодо дерегуляції. Наше завдання полягає в тому, щоб послідовно знижувати адміністративний тиск на бізнес, усувати бар'єри, що перешкоджають веденню бізнесу, посилити боротьбу з корупцією та активізувати роботу зі створення максимально сприятливих умов для модернізації виробництва та інвестування в нашу промисловість», - сказав міністр.

За його словами, протягом 2013 року в Україні була проведена значна робота з реформування законодавства щодо спрощення умов ведення бізнесу.

Реєстрація нового підприємства стала більш швидкою і дешевою, істотно спрощено процедуру закриття підприємства за рішенням власників, зазначив Прасолов.

Скорочено кількість дозволів (з понад 1200 до 141), а їх видача проводиться в дозвільних центрах за принципом «єдиного вікна». Також зменшено кількість документів, які необхідно подавати для отримання документів дозвільного характеру. Крім того, скорочено більш ніж на 40% кількість видів господарської діяльності, які можна здійснювати за декларативним принципом. Спрощені механізми ліцензування, зменшено кількість документів для отримання ліцензій, більшого поширення набув декларативний принцип.

«На завершальну стадію вийшла робота, мета якої не допускати незаконне втручання та перешкоджання господарській діяльності з боку посадових осіб при здійсненні ними державного контролю. Наприклад, повне або часткове призупинення виробництва або реалізації продукції, виконання робіт, надання послуг за результатами перевірок підприємців допускається тільки за постановою адміністративного суду», - пояснив міністр.

Створення умов для розвитку підприємництва, полегшення організації і ведення господарської діяльності - це одне з пріоритетних завдань будь-якої держави, в тому числі і української.
«Тому наш уряд і надалі послідовно вживатиме заходи, спрямовані на спрощення дозвільної системи та скорочення адміністративних бар'єрів», - підсумував Прасолов.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

160