Показники промислового виробництва можуть продемонструвати позитивну динаміку. Про це сьогодні, 16 січня, заявив на нараді з питань розвитку окремих галузей промисловості перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта.

Нараду, на якій обговорювалися нагальні проблеми, стан та перспективи подальшого розвитку промислового сектора економіки відбулася за участю представників галузевих об'єднань, асоціацій, громадських організацій та наукових установ.

«Україна, виважено використовуючи резерви і власні ресурси, зможе в 2014 році зупинити падіння виробництва промислової продукції і вийти, за сприятливих умов і нашої спільної наполегливої роботи, на позитивну динаміку в середньому до 2,5% зростання», - сказав перший заступник міністра.

Зростанню обсягів промислового виробництва сприятиме ефективний діалог між органами державної влади і виробниками (на налагодження якого спрямовані зусилля Мінекономрозвитку), скоординовані дії в конкретних напрямках і галузях промислового сектора економіки і мобілізація наукового і економічного потенціалу України.

За словами Максюти, важливо розробити і послідовно здійснювати кроки по впровадженню у виробництво новітніх технологій, здійснювати заходи щодо освоєння та випуску нових видів продукції, що буде допомагати нарощувати інноваційну та інвестиційну привабливість вітчизняних виробництв, збільшувати їхню конкурентоспроможність.

«Комплексний підхід до вирішення питання може стати фактором нарощування позитивних тенденцій в економіці України вже в найближчій перспективі. Насамперед, необхідно звернути увагу на зміцнення таких галузей, як хімічна промисловість, автомобілебудування і в цілому машинобудівний комплекс», - зазначив перший заступник міністра.

Він звернув увагу присутніх на те, що прем'єр-міністр України на засіданні уряду зазначив, що цей рік повинен стати переломним на шляху кардинальної модернізації економіки. «Урядом поставлено завдання в стислі терміни розробити збалансований системний проект розвитку держави з повним використанням переваг, які дає зона вільної торгівлі з СНД, промислова кооперація з Росією і взаємодія з країнами Європейського Союзу у сформованих нових умовах», - сказав Максюта.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172