У 2013 році обсяги відвантажень зерна за один місяць збільшилися порівняно з попереднім роком майже на третину. Щоб досягти такого рекорду, уряд розробив комплексний підхід до налагодження роботи логістичного ланцюга. Діяльність над синхронізацією роботи елеваторів, перевізників, залізниці і портів продовжиться і в поточному році. Про це повідомив директор Департаменту розвитку аграрних ринків Міністерства аграрної політики і продовольства Віталій Саблук.

«У минулому році уряд досить активно попрацював над удосконаленням державної політики на ринку зерна. Оскільки урожай отримали рекордний, більшу частину якого необхідно було експортувати. Зрозуміло, що раніше таких обсягів вітчизняна логістика не пропускала. Тому завдяки роботі спеціальної робочої групи при уряді та більш ефективної співпраці з учасниками ринку вдалося синхронізувати механізм роботи в логістичному ланцюгу», - підкреслив Саблук.

Директор Департаменту зазначив, що в 2012 році максимальний показник експорту зерна за місяць склав 3,4 мільйона тонн. Це вважалося максимумом для вітчизняної логістики.

«Проте в цьому році необхідно було підвищити пропускну здатність інфраструктури зернового ринку. Зокрема, максимально синхронізувати роботу всіх учасників логістичного ланцюга. І в минулому році вдалося зробити чимало в цьому напрямку. Так, внаслідок цього максимальний обсяг відвантажень зерна за місяць склав майже 4,7 мільйона тонн. Тобто це майже на третину більше, ніж вдавалося в 2012 році», - зазначив Саблук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

144