Скарги на різних демонстрантів стали однією з ключових тем звернень киян на гарячу телефонну лінію call-центру Київської міської державної адміністрації в грудні 2013 року. Про це свідчить аналіз дзвінків, проведений фахівцями центру.

«У період з 1 грудня 2013 року по 1 січня 2014 року в нашу службу надійшло близько 200 скарг від жителів столиці, які тією чи іншою мірою стосувалися політичних подій в центрі Києва. Зокрема, мова йде про протестні акції, більш відомі як Євромайдан і АнтиМайдан», - йдеться в повідомленні call-центру КМДА. У документі підкреслюється, що майже 2/3 таких звернень супроводжувалися вимогою городян припинити багатотисячні мітинги і забезпечити порядок у місті напередодні новорічних свят. Найбільш активними в цьому питанні були мешканці Шевченківського, Печерського та Голосіївського районів столиці.

Так, наприклад, кияни неодноразово вимагали заборонити мітинги, використання фонограм і гучномовців в нічний час, блокування міських транспортних магістралей, введення умовних паспортних режимів пересування в центральній частині міста (в останньому випадку особливо активно обурювалися мешканці прилеглих до Майдану Незалежності будинків, яким, щоб потрапити у власні двори і квартири, потрібно пред'являти мітингувальникам свої документи з пропискою).

«Непоодинокими були випадки, коли телефонували і виступали з вимогою взагалі тимчасово заборонити в'їзд іногородніх громадян на територію столиці або хоча б її центральну частину», - зазначають співробітники call-центру КМДА.

Окремою темою скарг киян стала неприпустимість псування демонстрантами майна міської громади. «Сплеск таких повідомлень було зафіксовано після 8-го грудня, коли мітингувальники зруйнували пам'ятник Леніну, встановлений навпроти Бессарабського ринку, а також захопили будівлю КМДА», - підкреслюється в повідомленні call-центру.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78