Фронт полярного повітря, що приніс рекордні холоди в центральні і східні райони США, йде на спад, повідомила в середу Національна метеорологічна служба.

«Температура почне підвищуватися через те, що арктичні повітряні маси стають більш помірними», - йдеться в прогнозі служби на середу.

З негодою пов'язують близько 21 випадок загибелі людей - в основному внаслідок ДТП, але також і через снігові завали. У числі жертв були бездомні.

У декількох районах країни температура протягом кількох днів була нижче норми на 14-19 градусів Цельсія. Внаслідок погодної аномалії температура в деяких частинах США була нижчою, ніж в Антарктиці. Нові температурні рекорди включали штат Алабама (мінус 14 градусів за Цельсієм), Теннессі (мінус 17), Арканзас (мінус 13). У столиці США Вашингтоні температура у вівторок опускалася до мінус 12 градусів за Цельсієм, а в середу вдень очікується мороз до мінус 6 градусів, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, протягом останніх декількох днів скасовували заняття тисячі шкіл, також щодня не виконувалося по 2-4 тисячі авіарейсів. Метеорологи підрахували, що холоди торкнулися близько 200 мільйонів осіб з більш ніж 300-мільйонного населення США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92