В міську і районні адміністрації Києва надходять численні скарги від мешканців будинків, розташованих на вулицях, прилеглих до Майдану Незалежності.

Мешканці скаржаться на нестерпні умови життя у власних квартирах, пов'язані з проведенням на Майдані масових акцій. Тільки в Шевченківську РДА з початку січня надійшло вже більше сотні письмових заяв з проханнями посприяти поверненню людей до нормальних умов життя. Ще більше звернень надійшло в КМДА.

Люди масово скаржаться на неприємний запах від сміттєвих куп та дим від багать, через що вони позбавлені можливості провітрювати власні квартири.

Крім того, мешканці будинків №7 та №9 по вулиці Костьольній стурбовані тим, що в їхніх під'їздах постійно знаходяться сторонні люди, які не тільки там гріються, але і їдять і навіть сплять. За заявами мешканців, ці люди часто перебувають у нетверезому стані, поводять себе не тільки шумно, але і зухвало.

Аналогічні скарги надійшли від мешканців будинків №16-а та №16-б по вулиці Михайлівській.

Мешканці будинку №4 в провулку Михайлівському стурбовані тим, що літній людині, що проживає там, довелося дуже довго чекати приїзду «швидкої» допомоги, оскільки вона не могла потрапити до під'їзду через барикади, встановлені мітингувальниками. Крім того, літні люди скаржаться на погіршення самопочуття через те, що змушені дихати димом, позбавлені можливості провітрювати квартири, а також не можуть спокійно спати ночами через безперервні концерти на Майдані.

Крім скарг від окремих мешканців, в органи міської влади надходять і колективні звернення. Зокрема, понад 150 пенсіонерів звернулися до КМДА з колективним листом, в якому скаржаться на те, що не можуть спокійно вийти на вулицю, оскільки навколо Майдану Незалежності концентруються асоціальні елементи, яких приваблює туди безкоштовне харчування.

«Правоохоронні органи не відповідають за безпеку людей, а створені мітингувальниками загони самооборони захищають інтереси Майдану і політиків. Ми ж, мешканці навколишніх будинків, залишаємося беззахисними», - сказано в заяві.

У зв'язку з цим Київська міська держадміністрація в черговий раз звертається до учасників масових акцій в центрі столиці з закликом поважати право громадян на нормальне життя у власних квартирах і враховувати інтереси всіх киян, а не тільки учасників мітингів.

Нагадаємо, раніше в.о. голови КМДА Анатолій Голубченко заявив про готовність київської міської держадміністрації стати модератором діалогу між мітингувальниками і жителями центральних районів Києва. В якості майданчика для збору пропозицій щодо врегулювання ситуації Голубченко запропонував використовувати контактний центр КМДА 15-51.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103