Всі спроби валютних спекулянтів в кінці року розкрутити курс долара зазнали краху. Вже кілька днів поспіль курс долара на міжбанківському валютному ринку знижується і вже наближається до позначки 8,2 грн. Про це повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерт стверджує, що банки стали різко змінювати свою політику купівлі/продажу готівкової валюти. Купівля готівкового долара впала до 8,22-8,23 грн, тоді як деякі банки стали котирувати купівлю доларів за курсом 8,18-8,2 грн.

«Валютні спекулянти, які працюють на неофіційному валютному ринку, використовуючи для цього форуми та соціальні мережі інтернету, які ще минулого тижня пропонували купувати долари по 8,4 грн, тепер вже згодні продати долари по 8,25-8,27 грн в будь-яких кількостях. Примітно, що валютні спекулянти скуповують долари в українців по 8,07-8,12 грн. Це показує, що вони реально бояться купувати валюту і свідомо встановили занижений курс, щоб не було охочих продати їм валюту», - сказав він.

Фінансист вважає, що у спекулянтів накопичилося багато готівкової валюти, яку вони хотіли продавати за завищеним курсом.

За словами Охріменка, тепер її доводиться продавати у збиток. У зв'язку з цим експерт прогнозує, що в новорічні свята, коли банківські обмінники не будуть працювати, валютні спекулянти будуть скуповувати долари по курсу 7,5 грн.

«Купівля-продаж валюти в цьому році принесла українцям тільки збитки. Невелике зростання курсу долара фактично постійно завершувалося його падінням. І в результаті українці більше втрачали на курсі долара, ніж заробляли. Долар і в цьому році, і в наступному не буде приносити прибутку. Це швидше вже сувенір, ніж засіб заробляння грошей», - резюмував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113