Кабінет Міністрів України зобов'язав Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами в 2013-2015 роках придбати до п'яти електропоїздів загальною пасажиромісткістю кожного до 500 місць для залізничного сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом «Бориспіль».

Згідно з постановою Кабміну №888 від 11 вересня 2013 року, Держінвестпроект зобов'язаний до 2016 року забезпечити будівництво нової електрифікованої гілки залізничного шляху від місця відгалуження на ділянці станція «Дарниця» - станція «Бориспіль» до терміналу «D» аеропорту.

Гілка повинна бути побудована на насипу з пристроєм естакади в місцях перетину існуючих шляхів, мостового переходу в місці перетину існуючої автодороги Київ-Харків і системи стримуючих бар'єрів на залізничному переїзді в районі Малої Олександрівки.

Крім того, Держінвестпроект повинен побудувати залізничний термінал загальною площею до 30 тис. кв. метрів з закритою перехідною пішохідною галереєю до терміналу ”D” з здійсненням заходів електромагнітного захисту і створенням логістичних умов для перевезення пасажирів до терміналів «В» і «F» аеропорту.

«Повітряний експрес» - це перший великий інфраструктурний об'єкт, який реалізується на основі окупності за бюджетні кошти. Нацпроект фінансується Ексімбанком Китаю. Загальна вартість проекту 372,313 млн дол.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121