Українська делегація провела успішні переговори з підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. На цьому акцентував увагу міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, коментуючи візит української делегації, яку очолював перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, у Брюссель.

«На цій зустрічі, яка вийшла досить продуктивною, було підтверджено, що Україна продовжує свій шлях у Європейський Союз і що євроінтеграція для нашої країни, для керівництва нашої країни, є стратегічним шляхом», - сказав міністр.

За словами Прасолова, були зроблені конкретні кроки після саміту у Вільнюсі. Створено робочу групу, що складається з кількох підгруп, які отримають протягом найближчих днів уточнені конкретні завдання.

У процесі обговорення, як розповів міністр, розглядалися 14 пунктів, за якими необхідно розпочати відпрацювання різних питань в цих підгрупах, серед яких - економіка, торгівля, енергетика і співпраця з МВФ.

«На Міністерство економічного розвитку і торгівлі України покладено завдання проаналізувати ефект щодо кожної товарної позиції і результати проведеного аналізу подати робочій групі», - заявив глава відомства.

Прасолов підкреслив, що найближчим часом буде відпрацьована дорожня карта, де будуть представлені конкретні кроки, послідовність і терміни виконання поставлених завдань.

«Кожен крок, пов'язаний з цією дорожньою картою, має фінансову складову, яку ми також визначимо в ході подальших переговорів. Коли ми будемо відпрацьовувати етапи, ми зможемо сказати: на цьому етапі буде ось така технічна допомога і така фінансова допомога», - сказав міністр.

Він також зазначив, що створена окрема підгрупа, яка відповідає за блок питань, пов'язаних з Міжнародним валютним фондом, яка розробить пропозиції, визначить подальші кроки і намітить конкретні результати.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151