Сьогодні найвигідніше зберігати заощадження у гривнях. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу «Управління сімейним бюджетом у турбулентній економіці» заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Що б не говорили, на сьогодні ситуація склалася таким чином, що депозити у гривнях приносять більше (доходу - Ред.), ніж спекуляції з валютою», - сказав він.

Охріменко зазначив, що навіть при зростанні курсу на 10 копійок, ситуація не зміниться.
Певні вигоди, на думку експерта, можуть бути лише в тому випадку, якщо оперувати мільярдом.

«Але якщо ви оперуєте десятьма тисячами доларів чи гривень, ви нічого не виграєте», - заявив він.

На думку експерта, заяви про те, що в Україні можна заробити на доларі, - «це розмови для спекулянтів».

«Так, вони заробляють і зароблятимуть на доларах. Населення обіграти спекулянтів ніколи не зможе», - зазначив Охріменко.

«Звичайно, кожен сам вирішує, що робити зі своїми грошима, але на сьогоднішній момент можна абсолютно реально зберігати гроші на депозиті. Може хтось купити долар, хтось євро, комусь подобається гривня. Але поки, я вважаю, що гривня приносить значно більший дохід.
 
Є навіть таке поняття, як точка розвороту: при якому курсі невигідно зберігати гроші у гривнях. На сьогодні точка розвороту - це більше 9 грн. Курс 8,3 грн - це далеко не 9 грн. І сказати, що завтра він буде 9 грн - такого теж не буде», - підсумував він.

За словами Охріменка, сьогодні банки пропонують акційні депозити з вигідними процентними ставками, а також активно видають споживчі кредити. При цьому він порадив все таки уважно читати договір, оскільки рекламні умови можуть дещо відрізнятися від тих, що прописуються в документі, які підписує клієнт.
 
Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

178