Дії уряду та Національного банку України створюють усі передумови для розширення внутрішнього ринку державних запозичень. Таку думку висловили експерти рейтингового агентства «Рюрік».

«Стратегія залучення коштів населення та приватних інвесторів до Держбюджету з метою покриття його дефіциту, а також здійснення виплат за зобов'язаннями минулих років, в тому числі шляхом емісії державних облігацій, на даному етапі є головними факторами впливу на обсяги і структуру операцій з цінними паперами», - вважають вони.

За словами аналітиків, саме за рахунок підтримки досить високої активності на ринку державних облігацій у січні-вересні 2013 року було зафіксовано зростання сукупного обсягу виконаних біржових контрактів.

Обсяг операцій по ним на фондових біржах перевищив аналогічний показник 2012 року більш ніж удвічі (257,29 млрд. грн. проти 107,69 млрд. грн.).

Коментуючи дії Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку по боротьбі з випуском і обігом «схемних» цінних паперів, експерти РА «Рюрік» помітили, що вони дозволять скоротити обсяг операцій з фіктивними цінними паперами.

Аналітики нагадали, що в 2013 році з більше 20 тис. емітентів цінних паперів свої річні звіти опублікувало близько 7900 емінентів, у той час як торік цей показник становив близько 8900.

«Даний факт свідчить про те, що в Україні з усіх зареєстрованих акціонерних товариств реально діє лише третя частина, а решта емітентів з високою ймовірністю є фіктивними», - сказали вони.

Нагадаємо, що НКЦПФР планує до кінця поточного року виключити з обігу цінні папери близько 5 тис. емітентів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78