Український уряд продовжує виплачувати й підвищувати соціальні виплати. Про це сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну, повідомляє кореспондент Forum'у.
 
«Нагадаю, в першу чергу, українцям, що уряд продовжує виконувати напружені, але необхідні соціальні зобов'язання. Наприклад, з 1 грудня 2013 р. збільшено розміри державних соціальних стандартів, мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму і, відповідно, пов'язаних з ними соціальних і пенсійних виплат», - сказав Азаров.
 
За його словами, допомога при народженні першої дитини збільшується на 1 тис. 800 грн. - до 30 960 тис. грн., на другу дитину - на 3 тис. 600 грн., до 61 920 тис. грн., на третю і кожну наступну дитину - на 7 тис. 200 грн., до 123 840 тис. грн. Крім того, на 120 - 150 грн. щомісяця, залежно від віку дитини, збільшаться щомісячні виплати на дітей, які перебувають під опікунством, а також на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки.
 
«Також збільшуються щомісячні виплати інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та дітям-інвалідам, захворювання яких пов'язані з аварією на ЧАЕС. Залежно від віку та захворювання виплати складатимуть від 1 тис. 180 грн. до 2 тис. 282 грн.
 
Підвищуються розміри щомісячних виплат на дітей одиноким матерям. Так, залежно від віку дитини, їхній мінімальний розмір складе приблизно 365 грн. щомісяця, а максимальний - 609 грн. Нагадаю, що в 2009 році такі виплати були приблизно в два рази меншими», - зазначив прем'єр.
 
При цьому він нагадав, що збільшується державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям. «Так, у грудні мінімальна виплата складе для дитини віком до 6 років приблизно 774 грн., від 6 до 18 років - 964 грн. Я звертаю увагу: цифри невеликі, але ці виплати в три рази більші, ніж у грудні 2009 року», - додав Азаров.
 
Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

193