З 30 листопада по 11 грудня за медичною допомогою звернулося 476 учасників акцій, які відбуваються в центрі Києва. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, у ході брифінгу заявила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

«З 30 листопада по ранок сьогоднішнього дня за медичною допомогою звернулося 476 учасників масових заходів. Не всі причини звернень були пов'язані з участю у подіях 1-2 грудня. За медичною допомогою зверталися за будь-яких обставин», - сказав Богатирьова.

За її словами, на даний момент госпіталізовано 84 працівники правоохоронних органів, велика частина з них знаходяться в центральному госпіталі МВС і тільки 4 співробітники в загальних медустановах.

«Також госпіталізовані та перебувають на стаціонарному лікуванні 53 українці. За останню добу звернулися за допомогою 13 громадян. В основному з різними захворюваннями. Діагнози наступні: у декількох - алкогольне сп'яніння, обмороження стоп, гіпертонія, підвищений тиск. Звернень з забоями і струсами, як в попередній дні 1,2 грудня, за останню добу немає», - зазначила міністр.

За словами міністра, мітингувальники зі скаргами на отруєння сльозогінним газом до медиків не зверталися. «Можливо, їм надавали допомогу місцеві медики», - сказала вона і додала, що якщо такі звернення будуть, МОЗ повідомить про це на сайті відомства.

Крім того, вона в черговий раз підкреслила, що правову оцінку події дадуть компетентні органи, але особисто Богатирьова категорично проти сутичок, які шкодять здоров'ю представників обох сторін. «Я категорично проти того, щоб пролилася кров», - зазначила вона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116