Цінова стабільність, яка спостерігається в Україні вже 20 місяців поспіль, продовжуватиметься, і курс гривні відповідно залишиться стабільним і ніякі спекулятивні «розгойдування» йому не загрожують. Про це президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко сказав в ефірі каналу БТБ.

«Основний фактор полягає в тому, що закінчується рік, як правило, попит на валюту з боку бізнесу зменшується. Імпортерам не вигідно купувати валюту, вже пізно трошки. Населення більше починає продавати валюту, тому що новорічні свята, гривня потрібна більше», - зазначив експерт.

На думку Охріменка, спроби спекулянтів через політичні події розхитати валютний ринок провалилися.

Ті, за його словами, хто піддався паніці і купували долар за спекулятивними цінами – зазнали втрат.

«Я думаю, що спекулянти вже програли. Дійсно, ми бачили, що спекулянти намагалися розхитати ринок. Не секрет, що цього тижня вони дуже активно робили провокації. Напевно, ви бачили, що в обмінниках був курс 8,40 - це дії спекулянтів», - сказав він.

«На сьогоднішній момент вони фактично програли, і дійсно, на сьогодні ті, хто купив, я думаю, будуть скаржитися: «Чому я купував так дорого, а зараз не знаю, що робити». Я так розумію, що найближчим часом ми будемо бачити загальну тенденцію навпаки - курс буде рухатися вниз до 8 гривень», - додав Охріменко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2609