Нинішнє політичне протистояння не йде на користь економіці, а може тільки погіршити ситуацію, непросту ситуацію, сказав в ефірі телеканалу БТБ колишній заступник голови Національного банку України Олександр Савченко.

Він висловив думку, що представники бізнесу повинні висунути конструктивні вимоги конфронтуючих сторін, як влади, так і опозиції, щоб нормалізувати ситуацію в країні і не допустити проблем в економіці.

«Я хотів би подати таку ідею: потрібно зібрати бізнес-форум, щоб представники бізнес-спільноти висунули раціональні вимоги, як до влади, так і до опозиції. Потрібно зупинити ескалацію політичного протистояння і запропонувати конструктивний вихід із ситуації», - сказав Савченко.

Експерт зазначив, що політичне протистояння створює негативні економічні очікування в суспільстві, що з часом може створити реальні економічні проблеми, які позначаться і на підприємствах, і на простих людях.

«Чим довше триватиме революція або кризовий стан, тим більша ймовірність виникнення паніки. І потім доведеться докласти набагато більше зусиль, щоб цю паніку погасити. В такому випадку буде й більше втрат, тому що фінанси - це не тільки втрати конкретних людей, але і втрати підприємств. Якщо підприємства не отримають вчасно кредити або платежі, тим гірше буде для країни», - сказав Савченко.

Савченко зазначив, що нинішнє політичне протистояння формує негативні очікування, які здійснюють досить сильний вплив на економічну ситуацію і курсову стабільність. Політикам потрібно перестати залякувати людей, сказав Савченко: «Курс рухають не події, а очікування подій, інформація. І чим більше негативної інформації, тим більш негативно це впливає на курс. Чим більше позитивної інформації - це позитивно впливає на курс. Тому завдання і влади, і опозиції, створити основу для позитивної інформації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

100