Європейський Союз готовий надати Україні фінансову допомогу в імплементації Угоди про асоціацію, заявив європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Ми готові допомогти і підтримати Україну в її модернізаційному процесі, за допомогою кредитів МВФ з макрофінансової допомоги, шляхом активізації програми ЄС по наданню фінансової допомоги, допомогти Україні імплементувати Угоду, коли вона буде підписана, і допомогти залучити інших міжнародних партнерів», - сказав він у вівторок у Страсбурзі, виступаючи на пленарному засіданні Європейського парламенту в частині дискусії щодо українського питання, передає «Інтерфакс-Україна».

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Кабінет Міністрів України ініціював створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Президент України Віктор Янукович відзначає, що країна підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, коли сторони домовляться на нормальних умовах і буде готова з точки зору економіки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146