За 10 місяців найбільше вітчизняної сільгосппродукції надійшло в країни Азії - 34,4%, на другому місці - країни ЄС (близько 27%), і на третьому - країни СНД (22,5%). Про це в ході телемарафону на «Першому національному» повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Сьогодні дискусія ведеться не стільки навколо вибору шляху, тому що він визначений Президентом, і це - європейський шлях, скільки навколо темпів інтеграційних процесів. І перше завдання - стати повноцінним партнером. Так, аграрний сектор - це експортно-орієнтована галузь. Тому ми посилюємо роботу, щоб бути готовими до виходу на європейський ринок на рівноправних умовах, максимально захищаючи свої позиції», - підкреслив Присяжнюк.

Водночас міністр зазначив, що для вітчизняного аграрного сектора важливою є присутність не тільки на європейському ринку.

«Ми продовжуємо працювати в різних напрямках. Адже ми розуміємо - не можна просто чекати чогось ні від західних, ні від східних, ні від південних сусідів. Кожен партнер, насамперед, працює на свої інтереси. Тому і ми повинні проявляти економічний патріотизм і максимально захищати національні економічні інтереси», - підкреслив глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3314