Розтин чоловіка, який помер на Майдані, виявив запущену форму туберкульозу, яка є вкрай важкою і небезпечною для оточуючих, повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

Громадянин мав потребу в стаціонарному лікуванні в спеціалізованому медичному закладі, а також у дотриманні відповідного протиепідемічного режиму.

Випадок смерті громадянина під час масових акцій на Майдані Незалежності в Києві стався внаслідок виявленої у нього хронічної форми туберкульозу легень, ускладненої легеневою кровотечею. Такі висновки зроблені за результатами проведеної судово-медичної експертизи.

Перебування таких хворих у епіцентрі масових акцій на Майдані Незалежності, тобто серед великого скупчення людей, категорично заборонено і є неприпустимим. Тяжкий перебіг хронічного захворювання і неналежні умови перебування хворого призвели до смерті. Крім того, громадянин представляв небезпеку для оточуючих, бо страждав на заразну форму туберкульозу, що передається повітряно-крапельним шляхом.

З метою недопущення подібних випадків, Міністерство охорони здоров'я України звертається до організаторів масових акцій забезпечити якісну й оперативну роботу пунктів і бригад, які надають медичну допомогу громадянам, і нагадує, що тривале перебування на холоді може стати причиною загострення або виникнення хвороб.

Також МОЗ України звертається до громадян з проханням уважніше ставитися до стану свого здоров'я, а хворих інфекційними захворюваннями утриматися від участі в масових заходах і дотримуватися відповідного режиму лікування.

Нагадаємо, чоловік, тіло якого знайшли сьогодні на Майдані Незалежності, є мешканцем Львівської області.

Як раніше повідомляв ForUm, на Майдані Незалежності у Києві виявлено труп чоловіка.

Судово-медична експертиза встановила, що чоловік помер від туберкульозу легень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344