Співробітники Київської міської держадміністрації повернуться на свої робочі місця в повному складі в свої кабінети в приміщенні на Хрещатику, 36 після завершення слідчих дій щодо захоплення будівлі. Про це голова КМДА Олександр Попов сказав сьогодні в інтерв'ю журналістам.

Відповідаючи на запитання, коли він планує повернутися в свій робочий кабінет, Попов сказав: «Я планую повернутися в кабінет, коли пройдуть слідчі дії щодо захоплення будівлі... Необхідно, щоб слідчі органи провели всі слідчі дії, і після цього можна буде говорити про те, щоб адміністрація зайшла і працювала в цьому будинку».

Він також нагадав про рішення суду, за яким учасники акції громадянського протесту зобов'язані звільнити будівлю КМДА, повідомляє «УНІАН».

«І ми очікуємо вирішення цього конфлікту законним цивілізованим способом», - підкреслив Попов.

Він також сказав, що поки невідома сума заподіяного збитку унаслідок захоплення будівлі КМДА.

«Я не можу зараз сказати, які збитки, тому що ведеться слідство, і вони підраховуються», - сказав Попов.

При цьому він звернув увагу, що побиті не лише скло вікон і дверей, але і, зокрема, розбитий пункт охорони будівлі і зруйнована система відеоспостереження тощо.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 грудня державні виконавці зачитали протестувальникам, які знаходяться в будівлі КМДА, рішення суду з вимогою добровільно покинути приміщення.

Нагадаємо, після розгону «Беркутом» євромайдану в Києві у ніч на 30 листопада, 1 грудня на вулиці столиці вийшли майже 500 тисяч громадян, обурених нападом на мирних учасників протесту.

У Києві мітингувальники, крім акції на Майдані Незалежності, пікетують Кабмін, Верховну Раду, міністерства.

Крім того, під контролем мітингувальників знаходяться будівлі КМДА та Будинку профспілок.

4 грудня генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив про наявність судового рішення про звільнення захоплених мітингувальниками будівель КМДА та Будинку профспілок у Києві.

5 грудня вранці державні виконавці дали активістам під Кабміном п'ять днів для розблокування будівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173