Лідер дніпропетровської обласної організації «Студентська Свобода» Кирило Доренко підтвердив факт відправлення в Київ трьох автобусів з активістами «СтудСвободи», які навчаються в різних вузах міста Дніпропетровська.

За словами Доренка, студенти відгукнулися на заклик Центрального штабу Майдану і вирішили. В основному, в столиці їдуть студенти перших та других курсів.

Активіст «Спільної Справи» Михайло Омельянченко (громадська організація, що приймає участь в організації євромайдану) вважає, що «студентському Майдану необхідний ребрендинг». За його словами, студенти західних областей України, в першу чергу зі Львова та Івано-Франківська, набагато активніше відгукнулися на події в Києві і швидко приїхали. «На жаль, на Майдані майже немає студентів зі східного регіону і Криму. Є поляки, литовці, навіть білоруси», - повідомив активіст. Таку пасивність Сходу України Михайло Омельянченко пояснив пропагандою влади, яка представила «Свободу» фашистською партією, повідомляють «Версії».

Експерти вважають, що лідери опозиції намагаються розвіяти стійке уявлення про «вузькорегіональну спрямованість студентського Майдану» і не виключають, що дніпропетровських студентів можуть використати під час гострих конфліктних ситуацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191