Україна може стати мостом між Європою і Євразійським союзом. Таку думку під час Громадського форуму «Євразійська економічна інтеграція: досягнення і проблеми» сказав член президії Генради партії «Єдина Росія» Андрій Клімов, передає кореспондент Forum'у з Казані.

«Ми Києву і Брюсселю пояснюємо, що не хочемо авантюр, але згодні йти на зближення за певним графіком, а не так, як пропонується сьогодні. Ми читали документацію, що стосується «Східного партнерства». Там прописано, що «Східне партнерство» не передбачає того, що країни стануть членами ЄС. Країни «Східного партнерства» сприймаються, як країни Північної Африки. Справа кожного - вибирати. Але ми не хочемо замикатися на ЄС, де не найвищі темпи зростання. Країни БРІКС в рази більш розвинені, ніж ЄС», - сказав Клімов.

За його словами, країни БРІКС висловлюють свою готовність співпрацювати з Євразійським союзом.

«Україні, на мій погляд, є сенс і про це не забувати. Україна стає мостом між Європою і Євразійським союзом, а це можливості, які важко переоцінити, і буде маса вигод. Але потрібно йти скоординовано з сусідами на сході. У Партії регіонів це добре розуміють, тому вдалося виробити правильне рішення, щоб не поспішати туди, де досі незрозумілі правила», - вважає він.

Як повідомляв ForUm, 21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

У зв'язку з цим у Києві, а також в інших містах країни, проходять безстрокові акції на підтримку європейської інтеграції України.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163