Україні та Європейському Союзу вдасться знайти модель, при якій рішення Вільнюського саміту «Східного партнерства» щодо України буде збалансованим, переконаний перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

«Наша рішучість очевидна. Ми знайдемо підходи, модель, при яких рішення (Вільнюського саміту - Ред.) буде збалансованим», - сказав він у коментарі журналістам у четвер у Вільнюсі.

Арбузов зазначив, що приїхав у Вільнюс, щоб ще раз оцінити існуючі ризики для України при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС, знайти ефективно правильне рішення і запропонувати його у п'ятницю безпосередньо на саміті Східного партнерства, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Завтра буде саміт і буде прийнято рішення - впевнений, що позитивне. Але як воно буде сформульовано, залежить від сьогоднішніх переговорів», - сказав перший віце-прем'єр.

Він також додав, що українська сторона передала єврокомісарам свої розрахунки щодо сум, необхідних для України, щоб компенсувати економічні ризики при підписанні Угоди про асоціацію.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

231