Розмір державного та гарантованого боргу України продовжує перебувати в межах контрольованих значень. Таку думку висловили опитані експерти.

«Ми позитивно оцінюємо здатність уряду щодо залучення ресурсів на внутрішньому ринку. За нашими розрахунками, платежі з обслуговування зовнішнього боргу до кінця цього року складуть близько $80 млн», - розповіли аналітики інвестиційної компанії Eavex Capital.

Експерти уточнюють, що загальні платежі з погашення та обслуговування зовнішнього держборгу у 2014 році становитимуть $5,6 млрд, порівняно з $8,5 млрд у 2013 році.

«Таким чином, розмір державного та гарантованого боргу України продовжує становити еквівалент менше 40% ВВП, що говорить про те, що він у межах контрольованих значень», - додали вони.

Коментуючи дії уряду щодо залучення коштів на внутрішньому ринку, аналітик ринку облігацій групи «Інвестиційний Капітал Україна» (ICU) Тарас Котович зазначив, що під час вчорашнього аукціону Міністерство фінансів України зібрало 16 заявок, з яких відхилило тільки три.

«Із задоволених заявок найбільший обсяг надходжень Мінфіну забезпечили тритижнева гривнева облігація і 5-річна валютна облігація з пут-опціоном, надходження від яких складуть 598.62 млн гривень і 1.64 млрд гривень (199.96 млн доларів США) відповідно», - сказав він.

Нагадаємо, що у вівторок аукціон з розміщення трирічних доларових облігацій з достроковим погашенням приніс $199,96 млн, що дозволило Мінфіну за підсумками вівторкових аукціонів залучити 2,618 млрд грн.

Згідно з даними Держказначейства, з початку 2013 року по 25 листопада державні запозичення склали 114,67 млрд грн (у тому числі внутрішні - 90,69 млрд грн) при плані на 11 місяців 128 млрд грн.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164