З початку 2013 року виплачено 36 млрд грн соціальної допомоги. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час брифінгу заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«У державному бюджеті на виплату соціальної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям на 2013 рік передбачено коштів у сумі понад 40 млрд грн. Це на 7 млрд грн, або на 21% більше, ніж у 2012 році. З початку року нараховано та виплачено державної допомоги на загальну суму 36 млрд грн. Це на 5,6 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року», - повідомила Королевська.

За її словами, у листопаді повністю профінансовано та виплачено перший транш держдопомоги. Зараз завершується фінансування і виплата другого траншу.

«Допомогу виплатять до кінця місяця в повному обсязі», - підкреслила Королевська.

Також вона зазначила, що з початку року по 26 листопада Фондами соціального страхування було виплачено застрахованим особам 21 млрд 829 млн грн.

«За даними міністерства, станом на 26 листопада 2013 р. немає невиплачених сум за жовтень поточного року з фондів соціального страхування з таких виплат: щомісячні та одноразові страхові виплати потерпілим на виробництві та членам їхніх сімей, виплати по вагітності та пологах. Всі заявки на виплату по вагітності та пологах, які надійшли в Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до 1 листопада, у нас профінансовані», - сказала міністр.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168