В Україні зріс рівень зайнятості населення. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Реалізація положень закону про зайнятість населення вже дає нам певні результати. У першому півріччі поточного року рівень зайнятості населення зріс до 60,2%. Скоротився рівень безробіття. Якщо в першому півріччі 2012 року він становив 7,8%, то за аналогічний період 2013 року - це вже 7,5 %», - сказала Королевська.

Вона зазначила, що сьогодні рівень безробіття в Україні нижчий, ніж у багатьох країнах ЄС, і в середньому він становить 11%.

«Водночас у нас є низка негативних сигналів. Зокрема, з початку року роботодавці подали заявки про масове звільнення 304 000 робочих по всій Україні. Нам вдалося утримати ситуацію, і реально була звільнена дуже незначна частина працівників», - зазначила вона.

Як раніше повідомляв ForUm, рівень безробіття в Україні у жовтні 2013 року зменшився порівняно з минулим місяцем - до 1,4% з 1,5% від загальної кількості працездатного населення.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146