У жовтні заборгованість по заробітній платі скоротилася на 3,5% . Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

«Це, безумовно, проблемна сфера. Протягом жовтня заборгованість по заробітній платі скоротилася на 3,5% і на 1 листопада становила 989 млн грн. Однак поряд зі скороченням старих боргів сьогодні виникають нові борги. З початку року на тлі скорочення 243 млн грн старих боргів виникла нова заборгованість у розмірі 294 млн грн», - сказала вона.

За її словами, в даному питанні є дуже велика економічна складова, оскільки низка підприємств сьогодні були змушені призупинити свою роботу. Одним з яскравих прикладів, як зазначає Королевська, є Запорізька область.

Також, за її словами, сьогодні залишається заборгованість по заробітній платі працівникам бюджетної сфери в Чернігівській області. Однак питання, за словами міністра, буде врегульовано найближчим часом.

«Для вирішення питання фінансування заробітних плат бюджетникам з місцевих бюджетів уряд у жовтні виділив 2,1 млрд грн, а в листопаді додатково ще 771 млн грн», - зазначила вона.

«Борги по заробітній платі працівникам бюджетної сфери є в Чернігівській області. Будемо вирішувати цю ситуацію. Ми звернулися до Мінфіну тому, що це питання вимагає негайного вирішення. Зробимо все, щоб протягом грудня ця заборгованість була повністю ліквідована», - підкреслила Королевська.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України виділив 771 млн грн на оплату праці працівників бюджетної сфери, що фінансуються з місцевих бюджетів.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529