Президент Віктор Янукович вважає неможливою зміну рішення про призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у зв'язку з проведенням мітингів за європейську інтеграцію.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам провідних українських телеканалів.

«На майданах такі питання не вирішуються», - сказав Президент.

Янукович зазначив, що пережив чимало подібних масових мітингів і не є їхнім прихильником, передають «Українські новини».

Крім того, він підкреслив, що деякі з акцій протесту політизовані.

На думку Президента, це є поганим прикладом, зокрема, для молоді.

Разом з тим Янукович запевнив, що до мирних учасників мітингу не буде застосовуватися сила з боку співробітників правоохоронних органів.

Однак він підкреслив, що обов'язком правоохоронців є недопущення захоплення мітингувальниками державних приміщень, зокрема, будівлі уряду.

Янукович підкреслив, що, виконуючи свої обов'язки, правоохоронці повинні реагувати на правопорушення з боку учасників мітингу.

«Дуже важливо, щоб не застосовували силу і не порушували закон (мітингувальники). Як тільки хтось це робитиме, безумовно, правоохоронні органи відреагують, і цих сил достатньо для того, щоб відреагувати», - зазначив він.

Президент також сказав, що всі питання про застосування окремими особами спеціальних засобів, зокрема, сльозогінного газу, повинні вирішуватися в судовому порядку.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

342