Російський газовий монополіст компанія «Газпром» у січні-вересні 2013 року скоротила дохід від продажу газу на ринках СНД порівняно з аналогічним періодом минулого року на 26% через падіння продажів в Україні, йдеться в звіті компанії.

Абсолютний показник виручки від реалізації природного газу на ринках СНД за 9 місяців 2013 року склав 8,465 млрд дол.

Згідно зі звітом «Газпрому», падіння виручки за 9 місяців 2013 року в грошовому вираженні відбулося за рахунок зниження на 15,63% (7,32 млрд куб. м) обсягів продажів газу в натуральному вираженні.

Так, за даними російської монополії, постачання природного газу в Україну у звітний період у натуральному вираженні склали 18,19 млрд куб. м, досягнувши вже у вересні запланованого урядом України прогнозного балансу, прийнятого у квітні 2013 року, повідомляє «УНІАН».

За даними міністерства енергетики України, поставки газу з Російської Федерації за 9 місяців 2012 року склали 24,58 млрд куб. м.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький заявив, що НАК «Нафтогаз України» у першій декаді листопада не проводив закупівлю газу у російського «Газпрому».

«У нас повне сховище газу, тому зараз немає необхідності збільшувати обсяги закупівлі у Росії», - сказав Ставицький.

При цьому він не підтвердив інформацію про те, що закупівлі газу повністю припинені.

Глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що обсяг закачування російського газу в підземні сховища (ПСГ) України в цьому році буде мінімальним за всю історію - 18 мільярдів кубометрів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138