Міністерство закордонних справ готове надати підтримку українському бізнесу в адаптації до роботи на європейському ринку. Про це, як передає кореспондент Forum'у, міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив у ході зустрічі з керівництвом ТПП України і регіональних торгово-промислових палат України.

«Зараз закінчується робота з підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, невід'ємною частиною цієї угоди є поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі. Угода не тільки відкриє доступ українських товарів на європейські ринки, а також стане дороговказом для системної модернізації української економіки та сприятиме покращенню інвестиційної привабливості нашої держави», - зазначив він.

При цьому Кожара підкреслив, що створення ЗВТ з ЄС буде значним викликом для українського виробника, який складається в адаптації до нових умов.

При цьому, за його словами, МЗС готовий надати українським бізнесменам підтримку при виході на європейські ринки.

Як раніше повідомляв ForUm Президент України Віктор Янукович доручив главі зовнішньополітичного відомства України Леоніду Кожарі і міністру економічного розвитку і торгівлі України Ігорю Прасолову вжити заходи, спрямовані на підвищення ефективності діяльності закордонних дипломатичних установ щодо захисту на зовнішніх ринках інтересів вітчизняних суб'єктів господарювання.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163