Харківський «Металіст » програв з великим рахунком матч 16-го туру чемпіонату української футбольної Прем'єр-ліги в Донецьку - «Металургу » - 0:3.

Після цієї поразки харків'яни втратили лідерства в турнірній таблиці.

Гра в Донецьку проходила з перевагою господарів поля, які, на відміну від харків'ян, до гри займали 10-е місце в турнірній таблиці.

Вже в середині першого тайму, на 23-й хвилині, «Металург » відкрив рахунок, завдяки точному удару Джорджу Лазіча. А через 9 хвилин В'ячеслав Чечер подвоїв перевагу донеччан - 2:0.

Після перерви гості намагалися перехопити ініціативу, але вразити ворота «Металурга » так і не зуміли. А ось донеччани в цьому досягли успіху. Після прострілу донеччанина Сергія Болбата гравець «Металіста » Сергій Пшеничних зрізав м'яч у свої ворота - 3:0.

Таким чином, «Металіст » програв другий матч поспіль. Лідером таблиці після 16-го туру став донецький «Шахтар », на рахунку якого 35 очок. У «Металіста » залишилося 34 бали.

Крім того, в неділю київське «Динамо » розгромило луцьку «Волинь » на виїзді з рахунком 4:1 в матчі 16-го туру чемпіонату України з футболу. У складі гостей дублем відзначився Андрій Ярмоленко, який повернувся після дискваліфікації, ще по голу на рахунку Романа Безуса і Брауна Ідейє.

Одеський «Чорноморець » з рахунком 2:0 обіграв на своєму полі «Севастополь ». Обидва голи були забиті в перші півгодини гри - відзначилися нападаючі Олексій Антонов та іспанець Рієра.

Ще один недільний матч між київським «Арсеналом» і «Дніпром» не відбувся через відмову столичного клубу брати участь у чемпіонаті.

Після 16-го туру «Чорноморець» вийшов на третє місце в турнірній таблиці, випереджаючи на одне очко «Дніпро », який провів на дві гри менше. «Динамо» відстає від дніпропетровців на один пункт і йде п'ятим.

Нагадаємо, харківський «Металіст» зіграв внічию 1:1 на виїзді з полтавською «Ворсклою» у матчі 15-го туру чемпіонату України з футболу, втративши очки.

За матеріалами: «УНІАН», «Інтерфакс-Україна»,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216