Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляє про те, що уряд України бачить своїм головним завданням повернутися до нормальних взаємин з Російською Федерацією.

«Для нас зараз питання врегулювання відносин з РФ, насамперед, торгово-економічних, які в тому числі включають газові питання, є питанням першочергової важливості. Для нас є завданням надзвичайної важливості зняти всі суперечності, які зараз є в нашій взаємній торгівлі, повернутися до тих хорошим відносин, які у нас були, коли ми укладали договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД, коли ми досить успішно працювали і співпрацювали », - сказав Азаров в інтерв'ю телеканалу «Інтер », повідомляє «Інтерфакс-Україна ».

За словами прем'єра, уряд прагнутиме до відновлення тих обсягів взаємної торгівлі з РФ, які були в недавньому часі. Азаров уточнив, що за 10 місяців товарообіг з Росією зменшився на 25%.

«Ми не просто не хочемо конфронтації, ми її не допустимо. Ніколи, поки, принаймні, наш уряд і наш Президент при владі в Україні, між Росією і Україною не буде ворожнечі. Це наше принципове переконання », - підкреслив Азаров.

Як повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що якщо буде підписано Угоду про асоціацію України з Європейським Союзом, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться.

Раніше глава «Газпрому » Олексій Міллер заявив, що Київ досі не оплатив 882 млн доларів за поставлений у серпні російський газ, і контракт дозволяє перевести поставки на систему передоплати.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155