Інвестиції у вітчизняний автопром у 2014 році можуть збільшитися втричі, йдеться на офіційному сайті Інформаційно-аналітичного бюлетеня КМУ.

Про це заявив голова Державного агентства з інвестицій і управління національними проектами України Владислав Каськів під час V Міжнародної конференції з розвитку автомобільної індустрії України «AutoPROm 2013».

«У 2011-2013 рр. в автомобілебудівну галузь України було інвестовано близько 50 млн. дол. США. З низкою автомобільних компаній, які прийшли сьогодні на ринок і створюють нові виробництва, працює один з ключових підрозділів нашого Агентства - InvestUkraine.

За прогнозами, які базуються на підписаних документах між InvestUkraine і провідними компаніями, ми очікуємо, що вже в наступному році інвестиції в цю галузь збільшаться втричі», - заявив під час конференції голова Держінвестпроекту.

Експерти зазначають, що Україна має низку конкурентних переваг, які викликають інтерес серед інвесторів в автомобільній індустрії. Серед них - місцезнаходження країни на перетині ринків між Європейським Союзом і Митним союзом, наявність великого внутрішнього ринку і висококваліфікованих працівників. Крім того, особливі перспективи для автомобільної індустрії в Україні відкриються після підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

На думку фахівців, ринок легкових автомобілів в Україні розглядається інвесторами як перспективний. Наша країна є третім за величиною ринком у Центральній і Східній Європі після Росії та Польщі, а за загальноєвропейським показником займає 13-е місце.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

169