Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України планує вже в грудні поточного року вибрати постачальника рухомого складу для проекту «Повітряний експрес», повідомив глава відомства Владислав Каськів, йдеться на офіційному сайті Інформаційно-аналітичного бюлетеня КМУ.

Серед можливих постачальників, зокрема, розглядається український виробник - Крюківський вагонобудівний завод.

Експерти зазначають, що Національний проект «Повітряний експрес» передбачає створення швидкісних пасажирських перевезень між станцією «Київ-Пасажирський» і міжнародним аеропортом «Бориспіль» (Київ). Проект передбачає прокладання нової залізничної гілки від існуючого залізничного магістрального ходу Київ-Харків в аеропорт «Бориспіль», а також будівництво залізничного комплексу в МА «Бориспіль». Довжина маршруту прямування складе 30 км.

Будівництво лінії допоможе розвантажити автомобільні дороги за вказаним напрямом, а головне - дозволить заощадити час пасажирів, що значно підвищить привабливість головного аеропорту країни.

Для реалізації цієї масштабної ініціативи Експортно-імпортний банк Китаю відкрив кредитну лінію фінансування проекту, зазначають фахівці Держінвестпроекту.

Загальна сума кредиту становить 372 млн. дол. США з терміном погашення 15 років і процентною ставкою 6,5% річних. Умовами кредиту передбачені канікули на повернення тіла кредиту на 3 роки. Кредит буде виділятися двома траншами.

Кредитною угодою також визначений генеральний підрядник з китайської сторони - Китайська державна компанія машинної індустрії та комплексних підрядів (СМСЕС). Експерти зазначають, що розрахунковий термін будівництва, передбачений проектом, становить 18 місяців, але він може бути скоригований як у бік скорочення, так і несуттєвого збільшення з урахуванням відсутності в України досвіду співпраці з китайською компанією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1921