Угода про Асоціацію надає конкурентні переваги у довгостроковій перспективі. Таку думку в ході круглого столу «Конкурентоспроможність українських товарів на зовнішніх ринках» висловив директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко

«Буде відбуватися поліпшення інвестиційного клімату. За нашими оцінками, в наступні роки ми очікуємо зростання інвестицій на 25%. Також у разі підписання Угоди про Асоціацію завдяки дешевшій робочій силі ми можемо очікувати переміщення виробництва зі східного кордону ЄС в Україну», - сказав він.

Коментуючи поточну ситуацію на зовнішніх ринках, експерт зазначив, що на них спостерігаються позитивні тенденції для українських експортерів.

«Дійсно, є деякі позитивні новини, які приходять із зовнішніх ринків. Вони дуже суперечливі, але вони є. Наприклад, спостерігається невелике підвищення цін на металургійну продукцію», - додав Устенко.

Завдяки цьому, за словами директора міжнародного фонду Блейзера, до кінця року буде спостерігатися зростання ВВП.

«Є надія, що у четвертому кварталі ми ввійдемо у плюсову зону. При хорошому розкладі це зможе компенсувати падіння у минулих кварталах, - зазначив він. - У зв'язку з цим, від уряду вимагається створення нормальних умов для ведення бізнесу. Схоже, вони це усвідомлюють, точно так же, як розуміють механізми короткострокового стимулювання економіки, пом'якшення монетарної політики, про що нещодавно заявив прем'єр-міністр Микола Азаров», - підсумував експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173