Після введення загального обов'язково декларування доходів фізичних осіб у державну казну буде надходити додатково 20-25 млрд грн на рік. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив міністр доходів та зборів України Олександр Клименко.

«Ми плануємо отримати не менше 25 млрд грн на рік, але це песимістичний прогноз», - заявив він.

Крім того, Клименко підкреслив, що існує необхідність зниження ставки єдиного соціального внеску. «Але для того, щоб знизити ставку, ми не повинні проводити шокову терапію, вводити якісь незручності. Ми не можемо поставити під загрозу соціальний захист. Повинні бути компенсаторні механізми. Я вважаю, що обов'язкове загальне декларування доходів громадян є є цей ефективний інструмент», - заявив він.

За словами міністра, зниження ставки ЄСВ і запровадження обов'язкового декларування доходів громадян буде проводитися узгоджено.

При цьому він зазначив, що модель запровадження загального декларування доходів громадян вже напрацьована і буде проходити обговорення до кінця цього року. «Дискусія потрібна для того, щоб виробити спільну позицію», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство доходів і зборів України спільно з фахівцями кращих консалтингових компаній розробляє законопроект про обов'язкове загальне декларування доходів громадян.

Кабінет Міністрів пропонує зменшити навантаження на фонд оплати праці через зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) з 37,6% до 18%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

307