Органами прокуратури Київської області проведено перевірку вимог закону України «Про вищу освіту», під час якої виявлено порушення законності в діяльності приймальних комісій вищих навчальних закладів області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Зокрема, виявлено, що приймальні комісії Васильківського коледжу Національного авіаційного університету, Немишаївського агротехнічного коледжу, Боярського коледжу екології і природних ресурсів, КВНЗ «Коледж культури і мистецтв» порушували принципи прозорості та відкритості під час вступної кампанії.

У цих навчальних закладах абітурієнти не мали можливості ознайомитися з сертифікатами про акредитацію відповідного напряму (спеціальності). Необхідна інформація не оприлюднюється або не оприлюднювалася вчасно на відповідних стендах приймальних комісій та на офіційних сайтах вищих навчальних закладів.

Крім того, до складу деяких приймальних комісій навчальних закладів не були включені: уповноважені особи приймальної комісії з питань прийняття та розгляду електронних заяв, представники профспілкових організацій та органів студентського самоврядування.

Як зазначається у повідомленні, також у порушення вимог Закону України «Про вищу освіту» неповнолітніх студентів відраховують з навчальних закладів без погодження зі службами у справах дітей та сім'ї. Так, без відповідного погодження відраховано 5 неповнолітніх студентів Ржищівського будівельного технікуму і 4 - КВНЗ «Коледж культури і мистецтв».

В цілому, за результатами перевірок органами прокуратури області внесено 9 подань, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб. Крім того, поновлено права майже 100 дітей, на їх користь відшкодовано близько 22 тис. грн стипендій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220