Уряд України робить реальні кроки для поліпшення інвестиційного клімату в країні. Як передає кореспондент ForUm'у, про це сказав співзасновник, генеральний директор, керуючий партнер «European Capital Management» Вадим Браїловський у ході круглого столу «Інвестиційний імідж України: чи є прогрес?»

Він підкреслив, що на сьогоднішній день вже реально діє антикорупційне законодавство, в тому числі створена антирейдерська комісія, яку очолив перший віце-прем'єр Арбузов

«Дуже хороший показовий приклад - це англійський інвестор London&Regional, який відстояв свої права - Ред.), насправді, завдяки захисту прав інвесторів, антирейдерської комісії під керівництвом пана Арбузова», - сказав він.

Серед позитивних моментів він також виділив покращення реєстрації фізичних і юридичних осіб в Україні. Зокрема, уточнив експерт, юрособи на сьогоднішній день можуть бути зареєстровані за 3 дні .

«Ми бачимо, що позитивні зрушення є, вони не так швидко йдуть, як хотілося б, але реально існують», - сказав Браїло вський.

Також серед позитивних аспектів він виділив прийняття у першому читанні законопроекту щодо стимулювання інвестицій в економіку України. Експерт назвав цей документ серйозним проектом, який дозволяє інвесторам приходити в Україну і перші п'ять років мати певні преференції.

Крім того, за словами експерта, в Україні ведеться досить серйозна робота щодо захисту прав інвесторів. «Нещодавно був прийнятий законопроект стосовно протидії протиправному захопленню підприємств», - зазначив він.

Резюмуючи, Браїло вський підкреслив, що вищевказані фактори є сильними практичними кроками, які можуть дозволити поліпшити інвестиційний клімат, але, в той же час, експерт не заперечує, що над цим ще потрібно працювати.

Як повідомляв ForUm, перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов закликав підприємців, у яких є проблеми з веденням бізнесу в Україні, звертатися у антирейдерську комісію.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні підготовлений урядом законопроект № 0887 щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств», яким вводиться кримінальна відповідальність за рейдерські дії.

Діяльність Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств відновлена. Її очолив перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164