Додаткова емісія американських доларів внаслідок підвищення рівня держборгу США буде сприяти утриманню високих цін на золото. Таку думку висловив керуючий партнер «Капітал Таймс» Ерік Найман.

«Не варто забувати, що розв’язання боргової кризи в США відкриває краники друкарського верстата. Нагадаю, що держборг США перестав рости ще в березні - стеля держборгу була досягнута ще тоді. А значить, найближчим часом у світову економіку поллються нові потоки доларів, що буде добре і для дорогоцінних металів», - переконаний експерт.

Крім того, на думку Наймана, для золота позитивом є збільшення попиту в Індії, яка є найбільшим покупцем фізичного золота у світі.

Фінансист зазначив, що криза в Індії пройшла гостру фазу, і у покупців з'явилося більше оптимізму.

«На збільшення попиту з цієї країни справляють традиційний вплив фестивальні, святкові дні. В результаті спред цін на фізичне золото до «паперових» котирувань у Лондоні досяг в Індії рекорду в $100 на унції, проти $40 тижнем раніше, - повідомив керуючий партнер «Капітал Таймс». - Китай і Індія разом споживають близько 75% фізичного золота, і це є довгостроковим фактором, який буде підтримувати ціни на золото».

Нагадаємо, під час попередніх переговорів про підвищення верхньої межі держборгу США в 2011 році, коли угоду було досягнуто в останній момент, золото відреагувало тільки на зниження кредитного рейтингу США агентством Standard&poor's. У вересні 2011 року ціни на золото досягли абсолютного рекорду $1.920 за унцію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165