Генеральна прокуратура України призупинила розслідування кримінального провадження стосовно екс-ректора Петра Мельника, який втік з-під домашнього арешту і в даний час перебуває у США.

Про це заявив начальник Головного управління ГПУ Володимир Кривуценко на брифінгу в четвер, повідомляє «Укрінформ».

«Оголошення Мельника в міжнародний розшук стало підставою для призупинення слідства у кримінальному провадженні щодо нього», - сказав Кривуценко.

За його словами, розслідування може бути поновлене, якщо для цього з'являться підстави, зокрема, необхідність проведення допитів тощо.

Кривуценко зазначив, що ГПУ направила до мін'юсту США клопотання про міжнародну допомогу у проведенні слідчих дій стосовно Мельника і його екстрадиції в Україну.

«Незважаючи на відсутність договору про правову допомогу між Україною та США, ми сподіваємося на виконання нашого клопотання», - сказав він.

Кривуценко додав, що Україну задовольнило б рішення про видворення Мельника із США у будь-яку країну, з якою Україна має угоду про правову допомогу.

Як повідомляв ForUm, Мельник був затриманий 27 липня співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їх родичів у свій вуз.

7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

9 серпня він втік з-під домашнього арешту

13 серпня він оголошений у міждержавний розшук, а 14 серпня – у міжнародний.

27 серпня Захарченко заявив, що правоохоронні органи встановили місце знаходження Мельника і готується до його затримання та екстрадиції в Україну.

6 вересня прокуратура завершила досудове слідство у кримінальній справі стосовно двох службових осіб органів внутрішніх справ і передала до суду обвинувальний акт за звинуваченням їх у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, тобто службову недбалість, в результаті якої скоїв втечу затриманий.

Обвинуваченим міліціонерам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

383