Продаж валютних казначейських зобов'язань серії «Б» виявився досить успішним. Про це, як передає кореспондент ForU m'у, на прес-конференції заявила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну України Галина Пахачук.

За словами фінансиста, вже до початку жовтня ці папери були повністю розпродані приблизно в 10 областях України, зокрема, у Львівській, Сумській, Харківській, Черкаській, Київській .

«Хоча ще на середину серпня було реалізовано тільки 53% обсягу емісії. Тим самим сезонне зростання попиту на ощадні інструменти різко збільшило продажі зобов'язань», - сказала фахівець.

Вона уточнила, що восени відзначений сезонний попит на інвалюту, проте на цей раз він задоволений, в тому числі за рахунок казначейських зобов'язань Мінфіну, «які виявилися ефективним інструментом».

Директор департаменту Нацбанку України з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку Олександр Дубихвіст додав, що обсяг випуску казначейських зобов'язань серії «Б» - $100 млн 200 тис. паперів на пред'явника номіналом $500 кожна. Прибутковість встановлена на рівні 8% річних, дохід у $20 на кожен купон виплачується раз на 6 місяців. Термін обігу паперів до повного погашення 2 роки, однак цей період їх можна пред'явити до викупу у відділеннях «Ощадбанку», який займається їхнім розміщенням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1268