Учасники виїзного засідання Ради регіонів у Борисполі одностайно підтримали рішення про подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року. Про це повідомляє прес-служба Г лави держави.

«Це питання дуже непросте, ми з вами пройшли Євро-2012», - зазначив П резидент України Віктор Янукович під час засідання.

Він сказав, що можливість проведення в Україні зимових Олімпійських ігор є дуже великою честю для країни. У той же час, на переконання Президента, це питання не повинне перебувати під впливом популізму, а має вирішуватися за допомогою ефективної роботи з підготовки проекту заявки на право проведення Олімпійських ігор.

Глава держави розповів, що вивчав досвід інших країн, які проводили подібні заходи, зокрема, Канади та Росії. Як зазначив Янукович, витрати на підготовку до Олімпіади будуть не менші , ніж грошові кошти, витрачені на підготовку до Євро-2012. «Тому коли зараз приймаємо рішення, і це стосується глибоких і величезних капіталовкладень, я невипадково виніс це питання на рішення Ради регіонів. Коли ми розглядаємо це питання, його треба приймати свідомо і взяти на себе відповідальність. Ми готові до цього чи ні, шановні колеги?» - сказав Президент, звертаючись до присутніх.

Після цього всі учасники засідання проголосували за подання Україною заявки на право проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.

У свою чергу, розповідаючи про підготовку України до цього заходу, віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул повідомив, що вже проведена велика робота у цьому напрямі. За його словами, відпрацьована державно-цільова програма розвитку зимових видів спорту. Вілкул повідомив, що до 14 листопада Україна має можливість подати у Міжнародний олімпійський комітет лист-декларацію про наміри боротися за право проведення Ігор.

У березні 2014 року Україна має подати у МОК заявочний файл, над яким зараз йде робота. «Хочу доповісти, що перший проект заявочного файлу буде готовий вже 4 листопада. Таким чином, ми зможемо представити наше бачення експертам і з МОК і міжнародних федерацій», - сказав віце-прем'єр-міністр.

Він також зазначив, що у 2014 році МОК оголосить список міст-кандидатів на право проведення Олімпіади 2022 року. За його словами, Україна зробить все, щоб потрапити у цей шорт-лист.

Віце-прем'єр додав, що для підготовки української заявки залучені міжнародні фахівці, провідні експерти з досвідом підготовки переможних олімпійських заявок. На переконання Вілкула, у країни великі шанси на перемогу.

Як повідомляв ForUm , Україна хоче боротися за право проведення зимових Олімпійських ігор-2022, розгляд же заявок від країн, які бажають провести цей захід, відбудеться у 2014 році.

Заявка на проведення зимової Олімпіади 2022 року - частина Державної стратегії розвитку України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227