Борг ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» збільшився до 2,5 мільярда гривень. Про це у ході розширеного засідання Колегії Київської міської державної адміністрації заявив генеральний директор компанії Олександр Фоменко, повідомляє кореспондент ForU m'у.

«У цьому році безпрецедентне зростання заборгованості за спожиту теплоенергію - понад 2,5 млрд грн, і з них 500 млн грн - борги міського та державного бюджету», - сказав він.

За словами Фоменка, сума компенсації у тарифах, яка повинна бути погашена згідно з урядовим рішенням, станом на 1 жовтня становить 1 млрд 668 млн грн, заборгованість житлово-експлуатаційних контор - близько 200 млн грн.

Він зазначив, що заборгованість по газу «Київенерго» погасить до кінця місяця, проте борги ЖКГ та бюджету залишаються негативним фактором для компанії.

«У наступному році нам необхідно збільшити інвестиції у тепловій сектор», - підкреслив директор «Київенерго».

У свою чергу, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко вважає, що єдиний вихід із ситуації щодо заборгованості ЖЕК і киян - зробити виконавцем послуг з надання теплоенергії та гарячого водопостачання «Київенерго».

Як повідомляв ForUm , раніше ПАТ «Київенерго» поширило заяву, в якій було сказано, що понад 7 тисяч столичних споживачів (житлові будинки, об'єкти соціальної сфери) можуть залишитися без опалення і гарячого водопостачання через зниження «Київтрансгаз» тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6.

Пізніше «Київенерго» заявило, що не має можливості самостійно профінансувати опалювальний сезон 2013/2014 рр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113