Згода Міжнародного валютного фонду на рефінансування вже виданих кредитів є найбільш логічним з економічної точки зору кроком.

Про це заявили експерти інвестиційної компанії Eavex Capital, коментуючи ухвалення урядом постанови про ліміт щорічного обсягу надання держгарантій.

«На нашу думку, уряд дійсно наблизився до отримання нової фінансової допомоги з боку МВФ. Зараз МВФ є основним кредитором країни і від того, що Україна теоретично може опинитися в технічному дефолті саме перед МВФ, не виграє ніхто», - зазначили вони.

У зв'язку з цим, на їх думку, згода МВФ на рефінансування старих боргів є найбільш логічним кроком.

«Тому згода МВФ на рефінансування вже виданих кредитів є найбільш логічним, з економічної точки зору, кроком. Відновлення повноцінної співпраці України з МВФ буде мати середньостроковий позитивний ефект, як для котирування єврооблігацій, так і для фондового ринку в цілому», - зазначили аналітики.

Нагадаємо, вчора журналістам після засідання уряду міністр фінансів Юрій Колобов повідомив, що Кабінет Міністрів України на засіданні схвалив постанову про ліміт щорічного обсягу надання державних гарантій.

У пояснювальній записці документа згадується про «високу ймовірність» перекладання частини гарантованих зобов'язань на держбюджет.

На думку екс-глави Мінфіну Ігоря Уманського, прийняття цього документа могло б сприяти відновленню кредитної підтримки з боку МВФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159