Президент України Віктор Янукович заявляє, що українська сторона шукає шляхи вирішення ситуації, що склалася навколо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

«У нас поки що залишилося найболючіше питання - це питання Тимошенко. Але місія Кокса-Кваснєвського працює, ми ведемо спільну роботу, шукаємо шляхи і я сподіваюся, що найближчим часом ми остаточно визначимося, яким шляхом вирішимо це питання», - сказав Глава української держави на зустрічі з європейським комісаром з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле у п'ятницю в Києві, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У свою чергу Фюле також наголосив на важливості вирішення проблеми виборчого правосуддя і висловив задоволення тим, що позиція Президента України і його особиста з приводу вирішення цього питання повністю збігаються.

«По-перше, необхідно знайти вирішення і, по-друге, це вирішення має бути знайдено в рамках місії Кокса-Кваснєвського», - сказав він.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

9 травня 2012 року Тимошенко перевели з колонії в Центральну клінічну лікарню №5 (Харків), де вона знаходиться досі.

Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна дуже близька до звільнення Тимошенко на «гуманітарних підставах».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

408