У Києві засуджено на 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки касира банку за привласнення коштів вкладників в особливо великих розмірах.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Дніпровського району міста , протягом 2009-2010 років жінка-службовець систематично підробляла заяви вкладників банку на видачу готівки з їхніх депозитних рахунків і надалі на підставі цих документів сама отримувала клієнтські кошти.

Таким чином зловмисниця незаконно заволоділа майже мільйоном гривень. При цьому з метою приховування злочину вона весь цей час надавала обдуреним клієнтам підроблені довідки про наявність на їхніх рахунках грошей.

У ході досудового слідства касир повністю визнала свою вину у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч.1 ст.358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків».

За рішенням суду екс-співробітниця банку отримала покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки. Крім того , суд позбавив засуджену права протягом трьох років займатися діяльністю, пов'язаною з виконанням адміністративно-господарських функцій і матеріальною відповідальністю , а також у повному обсязі задовольнив цивільний позов потерпілих на суму близько 1 млн гривень.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

141